- Frit efter: mitlivmedmad.com
Brownies i går, brownies i dag. Ja ja, jeg ved det godt, man kan ikke spise kage hver dag. Til mit forsvar er denne her kage bagt til i morgen, hvor min bror og hans skønne kone kommer til grillhygge. Og jeg har kun smagt et lillebitte stykke i dag (det var jeg jo nødt til, ik?). Præmissen var den samme: at jeg normalt aldrig bager med færdige blandinger, men jeg afprøver forskellige opskrifter, hvor jeg bruger Vitamilles glutenfrie brownie-blanding som base. I dag stod den på lakrids (i rå mængder!), appelsin og mandler med tørret rabarber på toppen. Og hold nu mund, den blev fantastisk. Håber brormand og svigerinde er enige i morgen – men jeg lover dig, denne her version kan du roligt afprøve. Og jeg lyver ikke, når jeg siger, at den kun tager 5 minutter at lave (og så de 25 minutter i ovnen). Verdens hurtigste kage, uden gluten og uden mælk (igen – blandingen kan dog indeholde spor af mælk).
Du skal bruge:
1 pakke VITAMILLE brownies bageblanding
150 gram smør evt. 125 gram smeltet kokosolie
3 æg
Vanilje
5 spsk rå lakridspulver
1 dl appelsinskal (hakket i mindre stykker) – hvis du vil spare mere på sukkeret, så kan du rive frisk skal fra økologiske appelsiner
2 dl mandler (skal hakkes i store stykker)
1 dl vand
Pynt: i mit tilfælde en lillebitte smule glasur og tørrede rabarberstykker
Følg anvisningen på pakken – jeg har dog skiftet smør ud med kokosolie. Rør alle ingredienserne sammen og hæld dejen i en smurt eller bagepapirsbeklædt form. Bag den i cirka 25 minutter ved 180 grader. Lad den køle af, pynt og servér (hvis du skal gå all in, så med lidt god mælkefri vaniljeis og friske bær – det gør vi i hvert fald i morgen ;)