OM VITAMILLE

Vitamille

 

- En glutenfri serie, udviklet af Vitafood ApS for Rema1000!

 

Vi tror på glutenfrie produkter i fremtiden. Vi har et mål om at være first mover på det glutenfrie område i Danmark.

Typisk er glutenfrie produkter dyre mærkevareprodukter - det vil vi lave om på.

Derfor udvikler vi i tæt samarbejde med Rema 1000 Vitamille linjen inden for det glutenfrie sortiment. Det behøver ikke være dyrt og opreklameret, for at være godt og glutenfrit. Der er masser af muligheder.

 

Glutenfrie produkter er ikke forbeholdt glutenintolerante forbrugere. Der er masser af gode grunde til at undgå gluten i maden - for almindelige forbrugere og ikke mindst for bevidste forbrugere!

 

Alle Vitamille produkterne føres hos udvalgte Remabutikker. Tal med din lokale Rema1000

 

Vitamilleserien udvikles af Vitafood ApS:

Ordrupvej 101

DK 2920 Charlottenlund

DENMARK

Tlf: (+45) 32 13 99 00

Fax.: (+45) 69 10 24 32

Fakta:

Vitafood ApS

mail@vitafood.dk

Cvr.: 32 27 95 03

P-nr: 1015365664

Bank: Nordea Bank Hellerup

Reg: 0111

Konto: 6279982566

SWIFT: NDEADKKK

IBAN: DK4720006279982566

Fakta om Gluten og Cøliaki

 

Gluten

Gluten er et protein, som kombineret med stivelse findes i frøhviden på nogle kornsorter, især hvede, rug og byg, men ikke i fx. ris og majs. Gluten står for ca. 80 % af proteinerne i hvede og er opbygget af proteinerne gliadin og glutenin. Glutenprotein er ansvarlig for elasticiteten af æltet dej. Gluten indgår i mange fødevarer med forskellige benævnelser. Der kan dukke nye produkter op, som man ikke umiddelbart vil forvente indeholder gluten. Derfor er det vigtigt altid at læse varedeklarationen.

Alle Vitamilleprodukter er Varefakta-kontrolleret!

 

Cøliaki

En mavesygdom, der skader tyndtarmen. Det anslås, at 1/2 til 1 % af alle personer er glutenintolerante. Cøliakiramte kan ikke tåle gluten. Den eneste medicinske behandling er en streng glutenfri diæt for livet.

Indtagelse af glutenfri produkter hjælper og hvis cøliakiramte starter en tidlig omlægningen af deres spisevaner, kan det fjerne den øgede risiko for følgesygdomme f.eks. tarmkræft.

Autisme, depression og skizofreni sættes også tit i sammenhæng med kostvaner, og her tales der om, at en gluten fri kost kan have en særdeles god indvirkning.

 

Fakta om Glutenfri kost

Hvis en person med cøliaki spiser en glutenfri kost, heler tyndtarmens overflade, og evnen til at optage næringsstoffer bliver langsomt normal. Hvis man igen spiser mad med gluten, bliver tarmen atter skadet. Derfor er det meget vigtigt, at personer med cøliaki spiser glutenfrit resten af livet.

Selv 100% raske personer kan have stor glæde af glutenfri produkter i kosten.