- Glutenfrit alternativ til fuldkornsmel!
Bruges også til grovbrød - tilsæt kun vand, gær, og olie!
Fri for kunstige tilsætningsstoffer, smagsstoffer og farvestoffer.
Produktet er udviklet og produceret for at tilfredsstille glutenintolerante og øvrige forbrugere, der blot ønsker at undgå
gluten i madvarer. Der er endvidere taget hensyn til at undgå unødvendige kunstige tilsætningsstoffer, smagsstoffer og farvestoffer.
Produceret af råvarer, der er naturligt fri for gluten. Vi har tilsat en lille andel af udvalgte fiberrige produkter for at give ekstra smag og fiberindhold.
Brug den glutenfrie grovbrødblanding som et alternativ til bl.a. rugmel eller fuldkornsmel.
Du kan bage grovbrød, tærtebunde og kager. Og derudover finder grovbrødblandingen bred anvendelse i køkkenet til ex.: Grød, sovs, jævninger, frikadeller, stuvninger …
Det skal du bruge:
1 pakke 500 g Vitamille Glutenfri grovbrød blanding
400 ml lunkent vand
50 g frisk gær (evt. 11 gram tørgær)
1-2 spsk. olivenolie (valgfrit)
2 bageforme (ca. 0,75 ltr)
Sådan gør du:
1. Opløs gæren i 400 ml lunkent vand og tilsæt olivenolien. Hæld melblandingen i en skål,
tilsæt vandet lidt efter lidt mens du ælter dejen. Ælt dejen i 4 minutter.
2. Dejen kommes i 2 smurte bageforme – dejen kan også formes til 4-6 mindre brød eller
grove sandwichboller og bages fritstående.
Tips: Ønsker du et mere rustikt brød, strø da et let lag kerner (ex. solsikkekerner/hørfrø)
på den smurte bageform, før du kommer dejen i formen.
3. Lad brødene hæve i ca. 1 time (evt. inde i ovnen, forvarmet til 30 °C).
4. Lige før afbagning pensles toppen af brødet med olivenolie og toppes evt. med kerner.
5. Bag i en forvarmet ovn ved 200 °C i cirka 30 minutter, eller indtil brødet er gyldent brunt.