- Original Italiensk Kakaokage - Tilsæt kun æg, smør og mælk!
Vitamille Produktet er udviklet og produceret for at tilfredsstille glutenintolerante og øvrige forbrugere, der blot ønsker at undgå gluten i madvarer. Der er endvidere taget hensyn til at undgå unødvendige kunstige tilsætningsstoffer, smagsstoffer og farvestoffer.
Tilberedning
Det skal du bruge:
1 pakke Kakao kage blanding
3 æg
125 g smør
120 ml mælk
Evt. 1-2 moset bananer
Forvarm ovnen til 170 °C. Hæld kageblandingen i en skål, tilsæt blødgjort smør, hele æg og mælk (og evt. de moset bananer).
Rør dejen godt igennem indtil den er glat og fri for klumper.
Hæld herefter dejen i en smurt 22 cm kageform (eller beklæd denne med bagepapir) og bag ved 170 ° C i ca 30 minutter.
Tag den bagte kage ud af ovnen og lad den køle af. Tag kagen ud af formen og drys evt. med flormelis. Skær den i op til 12 stykker.
Tips:
Den glutenfrie kakaokage kan have en tendens til at virke tør. Det er bl.a. fordi den er baseret på rismel. Hvis du vil have en mere "klæg" kage, så kan du evt. tilsætte dejen moset banan. Mos en eller to bananer og tilsæt bananmosen i dejen!
Tips:
Skær kagen vandret over i 2 halve, og fyld med creme eller chokolade budding. Kom eventuelt også lidt friske bær imellem lagene og pynt ligeledes med creme og bær på
toppen.
Allergitips:
Smør kan erstattes af vegetabilsk olie, og mælken kan erstattes af kokos, ris eller sojamælk.
Den italienske variant:
Tilsæt lidt reven appelsinskræl i dejen og erstat en del af mælken med friskpresset appelsinsaft, for en syrlig og pikant orangesmag i kakaokagen.
Nøddekage:
Tilsæt lidt hakkede nødder/mandler i dejen.
.