- Original Italiensk brødblanding - Tilsæt kun vand, gær, olie og lidt salt!
Basisblanding – uden hvedestivelse. En rigtig god all-round melblanding, der også kan anvendes til ex: pandekagedej, vælling, sovs, jævning, tærtedej, panering, pizza m.m. Melblandingen bruges også med fordel som erstatning for almindeligt hvedemel - opskrifterne skal dog tilpasses.
Fri for kunstige tilsætningsstoffer, smagsstoffer og farvestoffer.
Produktet er udviklet og produceret for at tilfredsstille glutenintolerante og øvrige forbrugere, der blot ønsker at undgå gluten i madvarer. Der er endvidere taget hensyn til at undgå unødvendige kunstige tilsætningsstoffer, smagsstoffer og farvestoffer.
Bagning i ovn
Det skal du bruge:
1 pakke brødblanding
320 ml lunkent vand
25 g frisk gær eller 8 g tørgær
45 g olivenolie
3 g salt
Såfremt du bruger frisk gær, skal gæren røres ud i det lunkne vand. Hvis du bruger tørgær, lad da gæren stå i det lunkne vand i 10 minutter.
Brødblandingen hældes i en skål og der tilsættes olie og vand lidt efter lidt, ælt og tilsæt væsken indtil du får en blød og glat dej.
Form herefter nogle små brød og snit disse let med en kniv.
Hævning: Sæt brødene til hævning et lunt sted i ca 1 time.
Bagning: For at få en gylden skorpe pensles brødene med olivenolie, før du sætter dem ovnen. Bag dem i en forvarm ovn ved 200 °C i ca 30 minutter eller til de får en gylden brun farve.
Bagning med bagemaskine
Du skal bruge:
350 g brød blanding
300 ml lunkent vand
15 g frisk gær eller 10 g tørgær
25 g olivenolie
3 g salt
Såfremt du bruger frisk gær, skal gæren røres ud i det lunkne vand. Hvis du bruger tørgær,
lad da gæren stå i det lunkne vand i 10 minutter.
Kom brødblandingen i maskinen, tilsæt, olie, vand med gær og salt.
BAGNING
Tænd for maskinen og vælge et 3 timers program eller længere. Efter bagning, vent til
brødet er kølet, før du tager du ud af maskinen
Tips.:
Dejen kan også bruges til brødstænger, pynt dem gerne med sesamfrø eller rosmarin.