- Original halloween pie frit efter: www.mitlivmedmad.com
Fri for gluten og mælk!!
1 pakke Vitamille pizzamel - 400 gram
25 gram gær
Cirka 100 gram Vitamille grovbrødsblanding
100 gram smør eller kokosolie
2 æg
1 tsk vaniljepulver
1 tsk Ceylon kanel
50 gram kokospalmesukker
130 ml lunkent vand
100 ml mandelmælk
Rør gæren ud i det lunkne vand og rør så resten af ingredienserne sammen. Brug det ekstra grovbrødsblanding, indtil dejen får en konsistens, du kan arbejde med. Tryk dejen ud i en smurt tærteform og prik forsigtigt huller med en gaffel. Husk at få dejen op af siderne også. Bages ved 180 grader i et kvarters tid.
Til fyldet skal du bruge:
4 dl græskarpuré (skær kødet fra græskar eller hokkaido i små stykker og bag dem i ovnen i et par timer, før du blender dem til puré)
1 dl Naturli sojafløde eller lignende
1½ dl plantemælk
½ dl agavesirup
½ dl kokospalmesukker
½ dl brun farin
4 æg
2 spsk fuldkornsrismel
¼ tsk stødt muskatnød
¼ tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
1 tsk vaniljepulver
Varm din græskar-puré en smule i en gryde og tilsæt sojafløde og plantemælk.
Ved siden af i en skål pisker du æggene sammen med kokospalmesukkeret og tilsætter herefter brun farin, agavesirup, fuldkornsrismel og krydderier. Hæld forsigtigt denne æggemasse sammen med græskar-puréen. Vær ikke bange for, at fyldet er for flydende – for det er MEGET flydende.
Hæld det over den forbagte tærtedej og sæt forsigtigt hele baduljen ind i ovnen, som du har skruet ned på cirka 160 grader varmluft. Lad den bage i cirka en times tid – eller til fyldet har sat sig, og overfladen er gylden.